Manipulating the antioxidant capacity of halophytes to increase their cultural and economic value through saline cultivation

Downloadstatistik des Dokuments (Auswertung nach COUNTER):

Boestfleisch, C.; Wagenseil, N.B.; Buhmann, A.K.; Seal, C.E.; MerrettWade, E.; et al.: Manipulating the antioxidant capacity of halophytes to increase their cultural and economic value through saline cultivation. In: AoB PLANTS 6 (2014), plu046. DOI: https://doi.org/10.1093/aobpla/plu046

Version im Repositorium

Zum Zitieren der Version im Repositorium verwenden Sie bitte diesen DOI: https://doi.org/10.15488/954

Zeitraum, für den die Download-Zahlen angezeigt werden:

Jahr: 
Monat: 

Summe der Downloads: 103




Kleine Vorschau
Zusammenfassung: 
Halophytes, salt-tolerant plants, are a source of valuable secondary metabolites with potential economic value. The steady-state pools of many stress-relatedmetabolites are already enhanced in halophytes when compared with glycophytes, but growth under conditions away from the optimum can induce stress and consequently result in changes to secondary metabolites such as antioxidants. However, direct evidence for increasing the concentration of valuable secondary metabolites as a consequence of altering the salinity of the growing environment still remains equivocal. To address this, we analysed a range of metabolites with antioxidant capacity (including total phenols, flavonoids, ascorbate, reduced/oxidized glutathione and reactive oxygen species scavenging enzymes) in seedlings and plants from different families (Amaranthaceae, Brassicaceae, Plantaginaceae and Rhizophoraceae) and habitats grown under different salt concentrations. We show that it is possible to manipulate the antioxidant capacity of plants and seedlings by altering the saline growing environment, the length of time under saline cultivation and the developmental stage. Among the species studied, the halophytes Tripoliumpannonicum, Plantago coronopus, Lepidiumlatifolium and Salicornia europaea demonstrated the most potential as functional foods or nutraceuticals.
Lizenzbestimmungen: CC BY 4.0 Unported
Publikationstyp: Article
Publikationsstatus: publishedVersion
Erstveröffentlichung: 2014
Die Publikation erscheint in Sammlung(en):Naturwissenschaftliche Fakultät

Verteilung der Downloads über den gewählten Zeitraum:

Herkunft der Downloads nach Ländern:

Pos. Land Downloads
Anzahl Proz.
1 image of flag of Germany Germany 69 66,99%
2 image of flag of United States United States 12 11,65%
3 image of flag of China China 6 5,83%
4 image of flag of Denmark Denmark 3 2,91%
5 image of flag of Serbia Serbia 2 1,94%
6 image of flag of Switzerland Switzerland 2 1,94%
7 image of flag of Netherlands Netherlands 1 0,97%
8 image of flag of Kenya Kenya 1 0,97%
9 image of flag of Ireland Ireland 1 0,97%
10 image of flag of Indonesia Indonesia 1 0,97%
    andere 5 4,85%

Weitere Download-Zahlen und Ranglisten:


Hinweis

Zur Erhebung der Downloadstatistiken kommen entsprechend dem „COUNTER Code of Practice for e-Resources“ international anerkannte Regeln und Normen zur Anwendung. COUNTER ist eine internationale Non-Profit-Organisation, in der Bibliotheksverbände, Datenbankanbieter und Verlage gemeinsam an Standards zur Erhebung, Speicherung und Verarbeitung von Nutzungsdaten elektronischer Ressourcen arbeiten, welche so Objektivität und Vergleichbarkeit gewährleisten sollen. Es werden hierbei ausschließlich Zugriffe auf die entsprechenden Volltexte ausgewertet, keine Aufrufe der Website an sich.